Death on the Nile (Film, 2022) - MovieMeter.nl (2024)

  • 93 berichten
  • 33 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 93 BERICHTEN
  • 33 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123Volgende

TMP

  • 1799 berichten
  • 1633 stemmen

8 april 2022, 20:47 uur

Naar deze film heb ik best uitgekeken, aangezien ik nog niet bekend was met het verhaal van Agatha Christie's Death on the Nile. De verwachtingen waren al wat getemperd door de niet al te enthousiaste recensies, maar alsnog was het een enorme tegenvaller. Wat een draak van een film! Om te beginnen op visueel gebied. Zo ongeveer alles ziet er enorm nep uit. Kitscherige, slechte CGI, die ervoor zorgt dat van enige sfeer geen sprake is. Dat helpt al niet om in het verhaal te komen, maar dat verhaal wordt ook nog eens totaal niet boeiend of overtuigend gebracht. De lange openingsscène, waarin op weinig overtuigende wijze verteld wordt waarom Poirot een snor heeft, is compleet overbodig. Na een uur begon ik mij af te vragen of er überhaupt nog iets ging gebeuren. Uiteindelijk gebeurt er dan nog wel het nodige, maar het plot kan nergens boeien en wordt als het eenmaal op gang komt nogal afgeraffeld. Dat het niet uit de verf komt, komt ook door het behoorlijk matige acteerwerk. De film beschikt nochtans over een gedegen cast, maar helemaal niemand maakt indruk. Branagh is geen sterke Poirot. Ook Gal Gadot overtuigt totaal niet. Een fraaie verschijning, maar geen geweldige actrice. Deze film is op geen enkel vlak overtuigend of de moeite waard helaas. Sterker nog, het is gewoon behoorlijk slecht.

Gerlof78

  • 530 berichten
  • 371 stemmen

9 april 2022, 11:56 uur

En weer een remake, en met zo'n grote cast zou je denken dat hij eventueel best goed kan zijn nou nee dus. Het verhaal is bekend dus daar hoef ik niks verder over te zeggen, wat de film mist is pit en dat hij gewoon niet spannend is. De CGI vond ik er erg nep uit zien en dat deed de film ook geen goed, de cast vind ik wel goed maar die spelen ook niet overtuigend. Erg jammer dat deze de plank mis slaat, als je wel een goeie verfilming wilt zien van deze kijk dan de versie van 1978 met Peter Ustinov of de tv aflevering van David Suchet's Poirot uit 2004. En voor mij is en blijft David de ultieme Poirot.

BBarbie

  • 12893 berichten
  • 7674 stemmen

9 april 2022, 17:41 uur

Een overbodige remake. Ondanks de sterrenbezetting is de film inferieur aan de versie van John Guillermin uit 1978 met een centrale rol toentertijd van een onderkoelde Peter Ustinov. Kenneth Branagh heeft zich de nodige vrijheden veroorloofd ten aanzien van het oorspronkelijke verhaal van Agatha Christie. Zoals te verwachten valt wordt de film daar niet beter van.

Shadowed

  • 8698 berichten
  • 5446 stemmen

13 april 2022, 11:49 uur

Minder.

Branagh waagt zich nogmaals aan een verfilming van een Agatha Christie klassieker. Een opvallende keuze, aangezien de vorige film niet bepaald warm werd onthaald. Het voordeel is wel dat ik het verhaal en verloop niet ken van dit verhaal, waardoor ik me op z'n minst kon laten verrassen. Het verloop viel alleen vies tegen.

Het eerste uur wordt gebruikt om de personages in te leiden. Een opvallende keuze is eigenlijk daarbij dat de opening een scenario met oorlog betreft, waarin we een korte introductie van Poirot zien. Draagt dat verder echt wat bij? Niet echt. Het ziet er prachtig gestileerd uit, maar wordt uiteindelijk vergeten voor de rest van de film. Dan heb je toch een aparte keuze gemaakt, want het valt behoorlijk buiten de toon met de rest van de film.

Verder kenmerkend aan de film is de grote sterrencast vol met populaire namen. Vervolgens leveren alleen maar weinig een echt goede prestatie. Branagh zelf is soms nog wel overtuigend, maar wanneer zijn accent plots doorbreekt komt het ongemakkelijk over. De faalpunten waren verder Hammer, die niet in de rol past, en Gadot waarvan ik nog altijd niet begrijp dat ze überhaupt nog een populair actrice is.

Na het eerste uur dat werkelijk een aantal belachelijke momenten kent (Cleopatra, wat was dat nou weer?) volgt het tweede uur, waar het mysterie zelf begint. Eigenlijk houdt dat niet veel meer in dan wat ondervragingen waaruit een conclusie wordt getrokken. Iets meer actie dan het vorige deel en beter gestileerd (prachtig in beeld gebracht soms), maar uiteindelijk toch weinig om te ontrafelen.

Het is jammer, want de regie toont best potentie door alles geduldig en zonnig in beeld te brengen. Uiteraard zullen de greenscreens geholpen hebben, maar de regie faalt niet op alle punten. Het is vooral het narratief en de personages die niet overtuigen, waardoor je de twist eigenlijk eerder op slechte acteerprestaties kunt schatten. Ach ja, voor een keertje valt het mee.

DiskjockeyEast

  • 408 berichten
  • 345 stemmen

16 april 2022, 21:15 uur

Saaie meuk... Haalt het in de verste verte niet bij Knives Out... Uur lang opbouwen en dan is het gewoon interviewen. Nee.. slaat de plank mis

Boneka

  • 2409 berichten
  • 1278 stemmen

18 april 2022, 13:27 uur

De film begint veelbelovend. De Eerste Wereld Oorlog in zwart wit. We zien het ontstaan van de grote snor en zijn treurige liefdesverhaal. Tot zo ver best leuk en origineel. Daarna is ie zeker ook nog te pruimen en het lekkere sfeertje jaren 30 doet het goed met prima muziek. Salome Otterbourne doet het best goed naar mijn mening. Maar de voorpret van zo'n 15 minuten is snel voorbij. Daarna komen er 45 minuten bij die het aanzien bijna niet waard zijn en dan is de moord nog steeds niet gepleegd. Het ziet er allemaal best fake uit in een film die het ook vooral in de studio's is opgenomen. We raken zo in een soort van klucht. Het tweede uur is een stukje beter maar houdt ook niet over. De blu ray is te gelig vooral goudkleurig. Niet erg best. De 4K is een stuk beter maar heeft geen Nederlandse ondertiteling. Wat ook jammer is dat de moord(en) te laat komen waardoor het hele onderzoek zo'n beetje wordt afgeraffeld. Jammer, want hij begon zo goed!

Film 2.5

Beeld 3.5 (blu ray)

Beeld 4.5 (4K)

Geluid 4.0

AmazingPP

  • 2469 berichten
  • 1814 stemmen

19 april 2022, 19:37 uur

Het boek gelezen, de film gezien uit (uit mijn hoofd) 1978 gezien en dan nu deze remake. Ik moet zeggen dat ik het een dappere poging vind. Helaas is de poging niet geheel geslaagd: de film wil te graag. Cinematografisch is het allemaal één grote kitscherige bedoeling en dat doet de film geen goed. Het acteerwerk is prima in orde, maar vergelijk het niet met de oude film. Het is vlakker op één of andere manier. Toch heb ik me wel vermaakt met deze film. Drie sterren.

Gekeken vanaf Blu Ray in Dolby Digitaal 7.1.

Thomas83

  • 3735 berichten
  • 3377 stemmen

19 april 2022, 19:54 uur

Doordat Murder on the Orient Express zo vies tegenviel had ik ditmaal lage verwachtingen. Weet niet of het daardoor kwam, maar ik vond deze toch net wat leuker. Alles ziet er wel vreselijk fake en digitaal uit, en Branagh maakt er wederom een beetje een egotrip van door Poirot allerlei onnodige scènes te geven. Het maakt de film er niet minder oppervlakkig op.

Het gaat zelfs ten koste van het puzzel-aspect van de film. Hoewel dat allemaal nog best amusant in elkaar steekt wordt dat er behoorlijk doorheen gejaagd. Totaal onnodig, want het eerste uur gebeurt er niets interessants. Die scènes met Gadot waren echt komisch ongemakkelijk soms.

bounze

  • 140 berichten
  • 153 stemmen

30 april 2022, 10:59 uur

Het begin was veel belovend maar .... Na 25 minuten de film afgezet. Wat een tenenkrommend en nietszeggende film is dit zeg. De dialogen gaan helemaal nergens over. De personages zijn ongeloofwaardig en de muziek in deze film is vreselijk. Ook zie je dat veel dingen nep zijn. En dat in dit CGI tijdperk. Kan niet meer. Raar dat deze meuk nog steeds gemaakt word voor vele miljoenen.

Duke Nukem

  • 1529 berichten
  • 1828 stemmen

4 mei 2022, 18:27 uur

Na Murder on the Orient Express verkracht te hebben, doet Kenneth Branagh nu een poging om ook Death on the Nile de nek om te draaien. De zoveelste totaal onnodige remake! Het verhaal komt erg traag op gang en is nergens spannend of mysterieus. Kijk liever naar de film uit 1978 met Peter Ustinov, of de Dead on the Nile aflevering uit de uitstekende tv-serie met David Suchet (1989-2013).

De originele dialogen zijn aangepast, karakters worden weggelaten, anderen toegevoegd, namen worden gewijzigd, alsook het ras en geslacht. Het begint al met de slag om de Ijzer, gefilmd in zwart wit beeld maar het oogt veel te nieuw. Hoewel de Iijzer tussen Nieuwpoort en Diksmuide ligt, spreken alle Belgische soldaten Frans. Dan gaan we naar een club in London, 1937. De blues muziek komt veel te modern over. Een vrouw twerkt met haar kont in het kruis van een man, het is alsof je naar een moderne muziekvideo zit te kijken.

Alles ziet er inderdaad erg fake en digitaal uit. De cast is ondermaats, de vreemde accenten zijn belachelijk slecht (vooral het Franse accent van Rose Leslie. Gal Gadot bewijst nog maar eens dat ze mooi is maar niet goed kan acteren. En Branagh zelf vertolkt opnieuw de slechtste Poirot aller tijden. Agatha Christie's Poirot is klein (ongeveer162 cm), met zwart haar en een grappige snor die hij met pomade doet krullen. Branagh's Poirot is 1,77 cm, heeft grijze onverzorgde haren en een belachelijk grote borstelsnor en een sikje. En zijn accent is gewoon potsierlijk. De reden die in deze film wordt verzonnen voor de grote snor is nogal ver gezocht, je kunt volgens mij geen snor laten groeien op littekenweefsel.

Branagh is blijkbaar niet zinnens om te stoppen met het uitbuiten van de Hercule Poirot verhalen. De volgende film zou zich afspelen in Venetië.

macrobody

  • 2195 berichten
  • 1827 stemmen

15 mei 2022, 09:29 uur

Kwaliteit is in orde maar het plot was al heel snel duidelijk. Voor mij geen verrassing in ieder geval.

alacer9

  • 399 berichten
  • 400 stemmen

21 mei 2022, 12:01 uur

Vermakelijke detective film!

Fisico (moderator films)

  • 8519 berichten
  • 4781 stemmen

3 juni 2022, 23:28 uur

Ik ben 5 minuten aan het kijken en kan het al niet laten te reageren. De film begint zowaar aan het Ijzerfront, we spreken 31 oktober 1914. Plannen de Belgen zowaar een uitval met gas (gas!) in hun kielzog richting de Duitsers. Laat staan dat er al gasmaskers waren in die tijd. Volgens mij stond de boel intussen ook onder water. Ik zie niet in waarom ze een uitval moesten plegen, uitgeput dat ze waren. Van historische fouten gesproken. Il faut le faire ...

Soit, dit is een detectivefilm. Ik mag me zo niet laten leiden door de oorlog 😉

Fisico (moderator films)

  • 8519 berichten
  • 4781 stemmen

6 juni 2022, 09:08 uur

Bovenstaande gezegd zijnde konden we alweer verder met de film. Maar ook daar bleef ik op mijn honger zitten. Het duurt wel erg lang wanneer we met de moord te maken krijgen. Het tussenstuk is nietszeggend en pompeus. Veel zeggen om niets te bedoelen. En als de moord er dan komt, wordt het mysterie afgeraffeld opgelost. Weinig spanning te vinden in deze film. En laat dat nu net één van de troeven geweest te zijn van de boeken van Agatha Christie.

De CGI is ook niet geweldig, komt duidelijk te computergeanimeerd over. Jammer eigenlijk. Het grootste deel van het budget zal wel naar de sterrencast gegaan zijn. Ook daar wat van het goede te veel, maar kom. Deze remake ligt ver onder de verwachtingen en benadert de versie van Ustinov geenszins. Jammer.

filmfan0511

  • 970 berichten
  • 1006 stemmen

6 juni 2022, 15:04 uur

Ik ben het woord voor woord met mijn bovenbuurman eens. Death on the Nile is zo mogelijk nog iets matiger dan Murder on the Orient Express (hoewel ik ook die film op 2* heb staan); Branagh kan het hier maar beter bij laten wat betreft het verfilmen van Agatha Christie-boeken; het lukt niet. Zoals iedereen zegt; de pacing van de film zit totaal verkeerd. De opbouw duurt veel te lang en is vooral nutteloos, terwijl het moordmysterie en -onderzoek, waar de film notabene over zou horen te gaan, wordt afgeraffeld tot in het extreme. Spannend detectivewerk is hierdoor ver zoek, en de oplossingen waar Poirot toe komt voelen onverdiend aan. Er wordt getracht menig zijpersonage uit te diepen aan de hand van achtergrondverhaaltjes en mogelijke motieven, maar dit lukt eigenlijk totaal niet. Iedereen is van bordkarton, en daar kunnen de acteurs weinig aan veranderen. Want op zich is er wel een leuke cast opgetrommeld. Branagh zelf als Poirot blijf ik wel een miscast vinden.

Maar bon, geheel onvermakelijk is het nu ook weer niet, en het sfeertje op de cruiseboot zat wel snor. Maar over het algemeen zijn het (deze en Orient Express) gewoonweg zielloze producties zonder een greintje spanning en met een moordmysterie dat nooit interessant weet te worden. 2*.

Ebenezer Scrooge

  • 1997 berichten
  • 3020 stemmen

11 juni 2022, 13:26 uur

Dood op de Nijl, een toepasselijke titel, want wat een dooie film. Agatha Christie draait zich om in haar graf, dat had ze bij de vorige verfilming al gedaan, dus nu ligt ze weer goed.

Alle pracht en praal kan niet verdoezelen dat de film eigenlijk heel saai en leeg aanvoelt. Irritante, overdreven extraverte, luidruchtige personages. Die gast bijvoorbeeld op de piramide met z'n vlieger, mijn hemel, Emil Ratelband is er niks bij. Je zou hem daar ter plekke van die piramide af willen duwen... toedeledokie!

Jammer dat er weer voor een bekende Agatha Christie-titel is gekozen, de vrouw heeft zo'n honderd detectives geschreven, dus daar ligt het niet aan.

Kenneth Branagh zet een charismaloze Poirot neer. En een Poirot die zo uit zijn vel springt en agressief reageert? Tuurlijk joh..

Vrouwen met kapsels uit deze tijd.

Blanke en gekleurde mensen die door elkaar heen dansen alsof er nooit racisme heeft bestaan.

Het jammere van het einde was dat er nog mensen leefden.

Toch oogt het allemaal vrij mooi en warm vooral: de boot die van alle kanten wordt gefilmd, de shots over de rivier, de roodgele zonsonderganggloed.. in visueel opzicht toch wel fijn escapisme.

Krokodil was ook grappig.

Rodger

  • 1688 berichten
  • 1653 stemmen

17 juni 2022, 07:47 uur

Het origineel uit 1978 blijft natuurlijk de beste versie.. maar toch heb ik me niet verveelt met deze remake ...

Had alleen gehoopt dat er een ander plot was gemaakt ...

3.0 ***

AniSter

  • 1992 berichten
  • 1527 stemmen

9 juli 2022, 21:18 uur

Sfeervol gefilmd, er waren een paar hele mooie shots bij, maar wat het plot betrof konden de analyses van Poirot met niet bekoren. Iets te lang qua speelduur: de helft was al nodig om het verhaal in te leiden. Wat mij betreft geen voldoende.

joolstein

  • 9235 berichten
  • 7688 stemmen

12 juli 2022, 11:57 uur

Als ik de recensie erop nalees zou de film niet goed zijn door; een te grote sterrencast, was het verhaal niet geslaagd, omdat er te weinig actie was, dat de moord pas laat wordt gepleegd of dat de dader voorspelbaar was. Voor het meeste daarvan was dat nogal flauwekul!

In de eerste plaats was dit een vrij accurate adaptatie van het boek. Dus ja de moord zit niet direct aan het begin. Verder is het de typische opzet van het oer-klassieke moord-mysterie: de kijker krijg de hints te zien die uiteindelijk aan het einde aan elkaar worden geknoopt door de beroemde speurder Hercule Poirot. Oké niet nieuw misschien zelfs ouderwets maar de film werd er niet minder goed door!?

Ditmaal raakt Poirot betrokken in een moorddadige liefdesdriehoek tijdens een vakantie in Egypte. Die tijdens een plezierreisje aan boord van de rivierboot S.S. Karnak op de Nijl tot een dodelijk hoogtepunt komt. Tja voorspelbaar...? Het is een verhaal uit 1937, de kans is dus groot dat het verhaal bekend is of dat je net als ik de versie uit 1978 en de David Suchet-aflevering (Seizoen 9) uit 2004 heb gezien. Dus ja ik was al op de hoogte van de 'wie' maar er daarom minder van genieten?

Wat de grote sterrencast betreft...dit soort films leent zich erbij uitstek voor, in de 1978-versie was het niet veel anders. Positief was dat het duo French & Saunders niet werd gevraagd om lollig te doen! Er zijn genoeg psychologische spelletjes die onderling worden gespeeld. Daardoor blijft het boeiend om naar te kijken. En persoonlijk vond ik de lichte erotische scenes tussen Linnet Ridgeway-Doyle (Gal Gadot) en Simon Doyle (Armie Hammer) goed.

Uiteraard is het een nieuwe interpretatie dus zijn er ook wat aanpassingen; zo start de film in de loopgraven van 1917 tijdens de eerste wereldoorlog. In die intro verklaart men het een en ander over Poirots relatie met vrouwen en het geheim van zijn beroemde snor. Branagh vertolkt wederom een vrij ernstige Poirot en samen met de psychoanalytische insteek tilt dat de film zeker boven het niveau van een meer routineuze adaptatie uit.

De kostuums, setting, muziekkeuze en de cinematografie zijn allemaal mooi tot heel mooi gedaan. De film geeft een goed beeld van vervlogen jaren '30 en dat draagt mooi bij aan het verhaal en de sfeer. Misschien was het iets mooier geweest als men op locatie had geschoten. De piramides van Gizeh, de Aboe Simbel-tempels en bij de boot de achtergrond van de rivier en lucht komen nu uit de computer. Ach zo slecht zagen deze er niet uit!

Tja voor het mysterie had ik deze film niet hoeven kijken. Maar deze tweede verfilming van de Agatha Christie is als oer-klassieke whodunit wel zeer fijn!

Corcicus

  • 2583 berichten
  • 3594 stemmen

19 juli 2022, 09:56 uur

Uitstekende cinematografie, fijn entertainment, maar toch een minder sterke film dan het origineel. Leuke toevoeging was Russell Brand die, zo dacht ik, zijn filmcarrière had opgegeven om full-time wappie vlogs te maken. Hij heeft zich zelfs geknipt en gewassen voor zijn rol als dokter op het schip.

Chelsea94

  • 701 berichten
  • 792 stemmen

15 augustus 2022, 19:23 uur

Vreselijk saai, totaal mijn ding niet

Partyboooi

  • 601 berichten
  • 1197 stemmen

26 september 2022, 09:55 uur

Duurt wat lang voordat het moord-mysterie begint, dat is wel jammer. En dat maakt ook dat het mysterie zich behoorlijk snel ontwikkelt daarna, das ook minder. Verder ziet het er wel goed uit, acteurs/actrices ook niet verkeerd (leuk om Maeve van Sex Ed. te zien), maar het is eigenlijk net niet.

3*

Kees Draaihuis

  • 71 berichten
  • 69 stemmen

27 december 2022, 22:15 uur

Anderhalve ster voor de moeite en een ster omdat ik Emma Mackey knap vind. Wat een tegenvaller, zo'n budget en dan kom je met dit. Acteren is op GTST-niveau. En waarom dat stuk oorlog er in zit? Had dat er maar uit gelaten dan had ik tenminste 20 minuten korter hoeven kijken. Nee, deze ga ik niet nog een keer kijken. Bijna net zo slecht als alle reclame op deze site.

Mr. Chiel

  • 997 berichten
  • 3310 stemmen

31 december 2022, 00:39 uur

Vrij teleurstellend na Murder in the Orient expres. Het zag er allemaal erg goed uit, maar wat was het saaaai. 2 uur is echt veel te lang. Na 1 uur gebeurt er pas echt wat. En dan nog niet heel spectaculair.

kappeuter (crew films)

  • 72981 berichten
  • 5811 stemmen

3 februari 2023, 18:14 uur

K. V.

  • 4123 berichten
  • 3604 stemmen

4 juli 2023, 22:04 uur

Een wat vreemde inleiding om te weten te komen hoe Poirot aan z'n snor komt, maar eenmaal deze gepasseerd was kon het avontuur in Egypte echt beginnen.

Het verhaal was goed, de film zag er ook erg mooi uit. De cast deed het niet slecht. Het lag wel wat in lijn van de vorige verfilming.

Lovelyboy

  • 3151 berichten
  • 2316 stemmen

26 november 2023, 12:04 uur

Deze Poirot remake stond alweer een tijdje op het lijstje, zou al een keer door België uitgezonden worden maar het werd toch de oude versie met Peter Ustinov. Geen straf, want de verwachting dat de Banagh remake beter is dan het origineel is nihil, daar slaagde hij ook al niet in met Murder on the Orient Express. Het plot bleef hetzelfde maar verder herkende ik er weinig in van de originele Poirot. Dan was er in het vorige deel nog de absurde verwijzing dat hij naar Egypte moest omdat er een moord gepleegd was, nu kan dat een andere moord geweest zijn maar het krijgt in ieder geval totaal geen navolging want meneer is gewoon op vakantie.

Fraai maar van geen enkele toegevoegde waarde is de opening in de Eerste Wereldoorlog, en zo zien we later ook helemaal niets meer terug van de ernstige gezichtsverwonding terwijl die snor dat echt niet allemaal bedekt. Waarom bedenk je zulke dingen, net als die verwijzing in de vorige film, als daar vervolgens de continuïteit aan ontbreekt? Maar goed, we gaan verder met een velerlei aan karakters die gaandeweg worden opgepikt, de ene met een langere introductie dan de ander, om vervolgens op de radarboot op de Nijl te belanden waar alle belangen en het mysterie zich langzaam kan ontvouwen, en daarmee iets dat geen enkele verrassing voor mij herbergt want ik weet het plot nog maar al te goed en op zich zit dat best oké in elkaar ondanks de lange aanloop.

Visueel is het allemaal best aardig uit, ziet de omgeving en de boot er prachtig uit, staat de storm symbool voor naderend onheil en is de cast ook meer dan prima te noemen met veel bekende gezichten en Armie Hammer hier kennelijk nog niet in opspraak iets waarvan hij inmiddels is vrijgesproken. Het plot heeft in die zin geen enkele verrassing desalniettemin is het wel leuk te zien hoe het hier gebracht wordt, en daar slaagt Branagh toch best aardig in met alle soms buitenissige karakters en onderlinge connecties. Jammer dan toch weer dat stukje actie cq achtervolging, iets dat ook plaats vindt in de Oriënt Express en totaal niet past bij het karakter Poirot maar vooral dient om het geheel in een vlotter jasje te steken. Het is in ieder geval minder erg dan de lange achtervolging en vechtpartij aan boord van de trein, maar ik blijf erbij dat het niet hoort bij de correcte en stijve Belg.

Overduidelijk betreft het daarnaast een film van deze tijd waar barrières kennelijk geslecht moeten worden en iedereen gelijkgesteld wat resulteert in veel vrouwen, opzich niet erg, maar ook zwart en wit doorelkaar met twee donkere dames als gast en een blanke dame als dienstmeisje die niet eens in dezelfde ruimte mag eten als de gasten. Zou je toch eigenlijk andersom verwachten, maar goed. Ontegenzeggelijk schiet ook deze versie weer grotendeels te kort ten opzichte van het orgineel net als de andere Branagh verfilming en rest mij alleen nog te zeggen dat het te doen is voor een keer maar meer ook niet.

Alittleromance

  • 363 berichten
  • 32368 stemmen

3 december 2023, 08:58 uur

De zoveelste remake. Die van 1978 is natuurlijk stukken beter en weer een bewijs dat ze dit beter niet hadden gemaakt zoals zoveel remakes

Noodless

  • 9234 berichten
  • 5847 stemmen

4 januari, 10:33 uur

In ieder geval beter dan Murder on the Orient Express (2017) want hier ben je toch wat meer geboeid door de mooie locatie Abu Simbel en de boottocht op de Nijl. Daarnaast is de film ook wat beter uitgewerkt en heeft het toch een interessant verhaal waarbij je als kijker toch wil weten hoe de vork in de steel zit. Toegeven, echt spannend wordt het niet en zeker niet als je van begin er al dadelijk op zit wie verantwoordelijk is voor de moorden. Nu de originele films heb ik nooit gezien, dus vergelijkingen maken zal niet gaan. Maar de films weten ook niet echt aan te trekken gezien het telkens terugkerende concept en handelswijze van Poirot. Gemiddeld. 6/10

Warning

  • 344 berichten
  • 424 stemmen

8 januari, 19:37 uur

De eerste en laatste scenè waren mooi en gaven meer inzicht m.b.t. Poirot. David Suchet is de Poirot. De CGI is groots, maar het voelt nep aan, alhoewel ik begrijp dat het moeilijk is om op die locaties te filmen.

Roger Thornhill

  • 5607 berichten
  • 2220 stemmen

9 januari, 12:39 uur

Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo heel veel van de slechte recensies. De plot zit aardig in elkaar, de cast doet het naar behoren, Branagh overtuigt (tenzij je hem vergelijkt met eerdere Poirots als Suchet, Ustinov en Finney, maar dit is nou eenmaal een andere film), en het ziet er allemaal fraai uit. Kunstmatig, ja, maar dit is ook een zeer geconstrueerd genre, en daarbinnen is dit weliswaar geen hoogvlieger maar wel zeer vermakelijk (ik zou bijna zeggen: met het verstand op nul, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling wanneer je met een detective mee wilt puzzelen). En wat is het toch jammer dat we Annette Bening in haar carrière te weinig hebben gezien.

nadrin

  • 1262 berichten
  • 1295 stemmen

14 februari, 19:24 uur

Als eeuwige fan van Agatha Christie is deze verfilming van haar verhaal een pijnlijke ervaring. Maar de interpretatie is het recht van een scenario schrijver en of regisseur. Dus heb ik me daar bij neer te leggen.

Maar de magie. De ban van de whodunnit is hier geen sprake. O. A door de flauwe lauwe vertolkingen. De tenenkrommende dialogen en de studioopnames. David Sushet bracht de enige Poirot tot leven.

moofyman

  • 68 berichten
  • 130 stemmen

24 februari, 00:14 uur

Nou daar gaan we weer hoor. Weer een film die voor 'modern publiek' gemaakt is. Wakker of zo.

De Orient Express kon ik nog prima hebben, daar lag de focus zowaar nog een beetje op de moord en het oplossen ervan. Bij deze film was alles zo platgeslagen dat er werkelijk geen diepgang in te bekennen viel.

De CGI is zó verschrikkelijk aanwezig maar vooral slecht dat het enorm storend is. Aan de acteurs ligt het niet, die zijn echt prima. Het boek biedt ook ruim voldoende om een prachtige film te maken maar wat hier gebeurt is echt alleen voor kinderen nog te verteren. Wat een simpelheid.

Vorige123Volgende

Death on the Nile (Film, 2022) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5647

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.